Balkenende 

Coenen 

Advocaten

Gefinancierde Rechtsbijstand

Bent u alleenstaand en heeft u een inkomen tot circa € 26.000, of woont u samen met partner en/of kinderen en heeft u een inkomen tot € 38.000 dan kunt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand ( zie voor actuele gegevens de website van de raad voor Rechtsbijstand).

Als u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, wordt de advocaat voor een deel betaald door de overheid via de Raad voor Rechtsbijstand. Zelf betaalt u rechtstreeks aan uw advocaat een eigen bijdrage voor de advocaatkosten. U kunt op deze eigen bijdrage een korting krijgen indien u door het juridisch loket wordt doorverwezen naar een advocaat. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Uw eigen bijdrage kan variëren van ongeveer € 196,- tot circa € 823,- per procedure. Sommige gemeenten geven bijzondere bijstand voor de eigen bijdrage bij gefinancierde rechtsbijstand.

Andere kosten moet u zelf betalen, zoals de griffierechten bij het voeren van een procedure bij de Rechtbank of de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien u niet op basis van gefinancierde rechtsbijstand bijgestaan wilt worden,  betaalt u bij ons een uurtarief, of spreken we een vaste prijs af voor de werkzaamheden.

Of u een eigen bijdrage moet betalen of andere kosten hoort u direct van ons bij het intakegesprek. U weet dan duidelijk welke kosten u zelf moet dragen en welke vergoed worden.

Gefinancierde Rechtsbijstand